دوره «مدیتیشن» (مراقبه) – بهار ۱۴۰۱

وضعیت فعلی شما
ثبت‌نام نشده
قیمت
پایان دوره
ثبت‌نام
این دوره در حال حاضر بسته است

دوره «مدیتیشن» (مراقبه)

مربی: «مسعود مهدوی‌پور»

بهار ۱۴۰۱

 

🔸️ این دوره به پایان رسیده است.

🔸️مدت دوره: ۶ هفته
🔸شروع دوره: سه‌شنبه ۶ اردیبهشت
🔸️پایان دوره: سه‌شنبه ۱۷ خرداد
(بین دو جلسه آخر دو هفته فاصله خواهد بود)

🔹️شماره تماس و پشتیبانی دوره:
0922-2690691
ساعات پاسخگویی:
شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۰ الی ۱۷
پنج‌شنبه ساعت ۱۰ الی ۱۵

 کانال تلگرام اطلاع‌رسانی دوره‌ها 

 

توضیحات دوره:

🔸️این دوره به پایان رسیده است.

🔸️ محتوای دوره:
🔹 «ویدئوهای آموزشی جلسات»
🔹 «پیام هفته»
🔹 «پرسش و پاسخ‌ها و ابرازها»
🔹 «فایل صوتی قابل دانلود حاوی نمونه تمرین»

🔸️ درس‌ها و «ویدئوهای آموزشی جلسات» هر هفته سه‌شنبه‌ها روی سایت قرار می‌گیرد.
🔹 انتخاب زمان استفاده از هر جلسه برای شرکت کنندگان اختیاری است ولی ضروری است نهایتا تا ۴۸ ساعت درس و آموزش هر جلسه را دریافت کنند، توجه داشته باشید که این به معنی پاک شدن ویدیوها بعد از ۴۸ ساعت نیست بلکه به این دلیل است که شرکت‌کنندگان با تمرین، پرسش و پاسخ‌ها و پیام هفته هم‌سو و هم‌زمان پیش بروند.
🔹 لازم به ذکر است محتوای دوره فقط تا پایان دوره در اختیار شرکت‌کنندگان قرار دارد و ویدئوی آموزشی جلسات قابل دانلود نیست.
🔹 فایل صوتی قابل دانلود حاوی نمونه تمرین پایان دوره، در اختیار شرکت کنندگان قرار می‌گیرد که می‌توانند پس از پایان دوره هم از آن استفاده کنند.
🔹بخش «پرسش و پاسخ» پیوسته در طول دوره‌ها فعال است و پشتیبانی کامل توسط مربی انجام می‌شود.
🔹️هر هفته جمعه‌ها بخش «پیام هفته» به روزرسانی شده و محتوای آن در سایت قرار می‌گیرد.

🔸مشاهده ویدئوی «معرفی دوره مدیتیشن» و «اهمیت کپی رایت» پیش از نام‌نویسی ضروری است. همچنین تماشای ویدئوی «عوامل افزاینده‌ی تاثیر دوره مدیتیشن» پیش از شروع دوره توصیه می‌شود.
🔸 ضروری است پیش از ثبت‌نام، فیلم و محتوای صفحه راهنمای ثبت‌نام را با دقت مشاهده و از نحوه کار با وب‌سایت و تجهیزات خود اطمینان حاصل فرمایید. استفاده از سایت و محتوای دوره‌ها به عهده شما بوده و مسئولیت مشکلات احتمالی مثل قطعی اینترنت، نقص یا خرابی تجهیزات شما یا عدم توانایی استفاده از سایت با شما است.
🔸️ شهریه دوره فقط برای استفاده یک نفر است. با پرداخت هزینه و رعایت حق کپی، ما را برای ادامه کار یاری می‌کنید و همچنین یگانگی با خود را پرورش می‌دهید.

🔸️ شرایط حضور در دوره:
🔹️در طول دوره مدیتیشن روزی دو نوبت تمرین، صبح و عصر انجام می‌شود. مدت زمان هر نوبت تمری حدود ۲۰ دقیقه است.
🔹️انجام منظم روزی دو نوبت تمرین در طول دوره ضروری است، برای کسانی‌که کسالت‌های عمده دارند روزی سه نوبت تمرین.

🔸️شرایط شرکت در دو دوره‌ی مدیتیشن و پرانایاما به‌به‌طور هم‌زمان:
در یوگای اصیل همیشه تمرین‌ها از زمخت به لطیف یا از بدن به‌سوی ذهن طراحی می‌شود.

یعنی به ترتیب:
🔹️تمرین‌های بدنی (آسانا)
🔹️تمرین‌های تنفسی (پرانایاما)
🔹️تمرین‌های ذهنی (مدیتیشن)

در بهار امسال و هم‌سو با نو شدن طبیعت برای اولین بار شرایط شرکت در دو دوره‌ی هم‌زمان پرانایاما و مدیتیشن فراهم شده است، البته با توجه به اهمیت رعایت اصول تغذیه در دوره پرانایاما و هم‌زمانی با ماه رمضان شروع دوره پرانایاما دو هفته دیرتر از مدیتیشن خواهد بود.

برای کسانی‌که می‌توانند دو نوبت در روز (صبح و عصر) و در هر نوبت حدود یک ساعت مجموعه تمرین‌ها را انجام دهند، شرکت در دو دوره توصیه می‌شود.

🔸️مدت زمان هر نوبت تمرین پرانایاما از حدود ۱۵ دقیقه در جلسه‌ی اول شروع می‌شود و به تدریج طی جلسات، مدت زمان آن افزایش می‌یابد و به حدود یک ساعت می‌رسد.
🔸️مدت زمان هر نوبت تمرین مدیتیشن ۲۰ دقیقه است.

⛔ این دوره برای افرادی که مشکل افسردگی شدید دارند و از دارو استفاده می‌کنند و برای کسانی‌که به مواد مخدر و روان‌گردان اعتیاد دارند، مناسب نیست.

 
 

درباره مراقبه:

«مدیتیشن» چیست؟

حتما در مورد «مدیتیشن» یا «مراقبه» تاکنون زیاد شنیده‌اید، اما آیا به مفهوم عملی «مدیتیشن» فکر کرده‌اید؟ «مدیتیشن» یک مرحله از هشت مرحله‌ی یوگاست و از واژه‌ی سانسکریت Dhyana آمده است. دهیانا یعنی «دیدنِ بی‌واسطه» «دیدنِ بی‌واسطه» یعنی وقتی ما اشیا، رویدادها، روزمرگی‌ها و ... را می‌بینیم بدون واسطه یا دخالت ذهنِ قضاوت‌گر و مقایسه‌گرِ خود ببینیم و ادراک کنیم. لازم به گفتن است که تمام نتیجه‌گیری ما از  دریافت‌های ذهنی، از فیلتر همان ذهنی که در گذشته ساخته شده عبور می‌کند يعنی یک انسان معمولی هیچ‌وقت دریافتی را «همان‌طور که هست» درک نخواهد کرد بلکه همیشه آغشته به باورها و شالوده‌هایی است که در ذهن وجود دارد.
«مدیتیشن» یعنی دیدن، شنیدن و دریافت کردنِ تمام ورودی‌ها همان‌طور که هستند، نه آن‌طور که ما می‌خواهیم یا انکار می‌کنیم.  


«مایندفولنس» به چه معناست؟

«مایندفولنس» به معنای «با تمامیتِ ذهنی، حاضر بودن در لحظه» است. مایندفولنس یا «با تمامیتِ قوای درونی، حاضر بودن» فقط زمانی اتفاق می‌افتد که در «زمانِ حال» باشیم. اغلب اوقات ذهن به دو بخش تقسیم می‌شود؛ یعنی یک بخش در گذشته و آینده یا در اشغال گفتگوهای درونی است و ما کارها را با بخش دیگر ذهن که ناقص است، انجام می‌دهیم. «تجربه‌ی حال» رویدادی است که تمام رشته‌های پراکنده‌ی ذهن را از «گذشته» و «آینده» جدا می‌کند و شخص در «اینجا و اکنون» حاضر می‌شود. برای تجربه‌ی «مایندفولنس» نیازی نیست که کار فوق‌العاده‌ای بکنیم، فقط کافی است بیاییم همین‌جا که هستیم؛ یعنی ذهنِ جدا شده از جسم را دوباره به «همین مکان» و «همین لحظه» بیاوریم. «مایندفول» شدن، هرگز تجربه‌ای دور و دست نیافتنی نیست که ما برای آن بکوشیم و سعی کنیم به آن برسیم بلکه لازم است بسیاری از کوشش‌های ناخودآگاهمان را متوقف کنیم تا بتوانیم «همین‌جا» که هستیم، بیاییم و «همین لحظه» را که تا کنون حس نمی‌کردیم، لمس کنیم. محور اصلی این دوره‌ی مدیتیشن «زمانِ حال» است، بنابراین تجربه‌ی مایندفولنس خود‌به‌خود در آن محقق خواهد شد.


نوشته: «مسعود مهدوی‌پور»